artistieke loopbaan

 

 

Aidaís passie voor de dans startte reeds heel vroeg. Als kind danste ze enkele jaren in de bekende balletschool ĒDroryĒ te Gent.  En als tiener volgde ze jazzdanslessen om daarna verder te gaan met Aerobic Dance.

Tijdens haar verblijf in TunesiŽ (1989-1990) ontdekte ze de magische klanken van de Arabische muziek. Het werd nog fascinerender toen ze voor het eerst een ďOriŽntaalse danseresĒ deze muziek zag interpreteren !

Terug in BelgiŽ startte ze een cursus bij Sophia, een Marokkaanse danseres uit Brussel. 

Vervolgens in Gent bij de moeder van de OriŽntaalse Dans in BelgiŽ: Aziza.

Na een zestal jaar als leerling en bijscholing met internationale danseressen, mocht Aida mee op het podium met Aziza.  De podiumkriebels waren overwonnen en de liefde voor deze unieke dansvorm groeide steeds aan.

Nu geeft Aida zelf al jaren les en treedt ze op als professioneel artiest.  Ondertussen volgt ze nog steeds workshops op Master niveau bij internationale sterren zoals :

Mahmoud Reda (E), Nelly Mazloum (E), Dalia Carella (USA), Zimonah (Berlijn), Leyla Youvana (D), Mayodi (Parijs), Amaya (USA), Momo Kadous (D), Hadia (Canada), Shahrazad (N), Kamellia, prof. Hassan Khalil (E), Aida Nour(E) en vele anderen.

Regelmatig gaat ze intensieve cursussen volgen in het buitenland, oa. bij Leila Haddad (F) in TunesiŽ en bij Diana in Egypte (Cairo).

Om de oneindige variaties van de Arabische muziek onder de knie te krijgen volgde Aida drie jaar les Darboukka, een Arabische trommelinstrument.

Haar voorkeur gaat uit naar de klassieke Arabische muziek, met als lievelingscomponist Mohammed Abdel Wahab, en de daarbij horende klassieke Egyptische dansstijl, meer bepaald uit het oude Cairo.

Aida volgt de huidige danstrends op de voet en gaat daarvoor naar de grootste showgalaís van Duitsland en Frankrijk. Ook zag ze de wereldsterren op het podium in Cairo zoals Dina en de legendarische Lucy, vergezeld van hun orkest met meer dan 20 muzikanten.

Met de jarenlange ervaringen kan Aida de liefde voor deze prachtige dansvorm doorgeven aan haar leerlingen en haar OriŽntaalse passie uiten in haar optredens naar het publiek toe.Terug